Obustavljen sudski postupak protiv Marijana Živkovića

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Marijan Živković slobodan je čovjek nakon što je Općinski sud u Vukovaru, nakon podneska Općinskog državnog odvjetništva da odustaju od daljeg sudskog progona, donio odluku o obustavljanju sudskog postupka. Potvrdio je to medijima i Živkovićev odvjetnik Emil Mitrovski rekavši kako je razlog ovakvog stava odvjetništva i odluke suda najnovije psihijatrijsko vještačenje prema kojemu Živković nije bio ubrojiv u vrijeme počinjena djela u rujnu 2013. godine. Naime, toga dana su razbijene dvojezične ploče koje su tijekom noći bile postavljene na pročeljima zgrada u kojima se nalaze Ured državne uprave, Porezna uprava, HZMO i Policijska postaja.

„Ovo je pravna pobjeda nakon šest godina koliko traje cijeli postupak i razvlačenja po sudovima“, rekao je Mitrovski podsjećajući kako je Živković čekićem razbio ploču na zgradi PP Vukovar zbog čega se i vodio postupak.

Inače, Živković je vukovarski branitelj koji je tijekom Domovinskog rata bio ranjavan. Tijekom rata izgubio je dva sina.

Zbog razbijanja dvojezičnih ploča u Vukovaru osuđeno je 30-ak osoba. Svi oni osuđeni su na uvjetne kazne zatvora od 6 mjeseci pa do 4 godine. Svi su morali platiti sudske troškove kao i podmiriti troškove uništavanja državne imovine.