Obnovljeno i uređeno igralište na ŠRC Lijeva bara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U sklopu Športsko rekreacijskog centra Lijeva Bara obnovljeno je i novouređeno vanjsko nogometno igralište i tenis teren kojega krasi moderna podloga. Teren je proširen te je oko njega postavljena zaštitna mreža, a predviđen je za nogomet, rukomet i tenis.

Ugrađena je i rasvjeta koja omogućuje korištenje terena i u noćnim satima, a radi se i na postavljanju video nadzora. Osim ovih, radovi su izvedeni i na tenis terenima na kojemu je stara žičana ograda zamijenjena novom i sigurnijom.

„Po pitanju uređenosti igrališta na području grada Vukovara svjesni smo posljedica rata i nebrige. Ipak, Grad Vukovar daje svoje maksimume kako bi se situacija popravila. Pravo nam je zadovoljstvo da smo kroz ovaj sadržaj svim rekreativcima i građanima našega grada osigurali jednu modernu podlogu koja je izrađena po vrhunskim standardima. Prvi je ovo teren ovakve vrste koji se nadamo primijeniti na cijelom području grada Vukovara s obzirom na vrstu podloge, a koja predstavlja iskorak u sigurnosti za sve korisnike” rekao je Penava.

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Ljiljana Blažević rekla je kako se Fond dugi niz godina uključuje u sve sfere života tako da su za ogradu na teniskim terenima izdvojili 127.000 kuna, za nogometno igralište 633.000 kuna. Za potrebe uređenja ovoga igrališta osigurano je 750.000 kuna.

„Zahvaljujući inicijativi Grada Vukovara koji vodi brigu o svojim nekretninama suradnju smo ostvarili i ovim projektom. Svi znamo da imati nešto nije dovoljno, važno je to održavati i osuvremenjivati, a ovo je upravo jedan takav primjer“, rekla je Blažević