Obnovljena Ulica Stjepana Filipovića u Vukovaru

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Ulica Stjepana Filipovića u Vukovaru je sanirana pri čemu je ulica dobila kompletnu novu kolničku konstrukciju s uređenjem temeljnog tla kao i novi sustav zatvorene oborinske odvodnje te novu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. U sklopu radova izgrađeno je i parkiralište  s 12 parkirnih mjesta te nogostup. Kako je rečeno ukupna površina ceste i parkirališta iznosi 1.033 m2,  nogostupa 390 m2, a ukupna dužina uređene prometnice je 150 metara. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako ulica sada ima jedan sasvim novi izgled u odnosu na ranije.

„Ulica ovako nije izgledala niti prije Domovinskoga rata. Sada uistinu ima sve što jedna moderna prometnica treba imati i time je ovaj dio grada dobio jedan puno urbaniziraniji  izgled kakav želimo postići u svim dijelovima grada“, rekao je Penava dodajući kako vjeruje da su zadovoljni i učenici i djelatnici Ekonomske škole i njeni stanovnici.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako je radove na obnovi ulice izvodila gradska tvrtka komunalac napominjući kako je ovo prvi put da je na javnoj nabavi ova gradska tvrtka prošla s najpovoljnijom ponudom.

„Posao su odradili vrlo kvalitetno tako da vjerujem da će i ovaj posao Komunalcu otvoriti široko tržište i da će dobiti sve reference kako bi nastavila svoj posao“, rekao je Pavliček.

Vrijednost izvedenih radova iznosi gotovo 760.000 kuna, od kojih je 300.000 kuna dobiveno  preko natječaja Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje, a ostatak je financirao Grad Vukovar.