Obilježeno 130. godina županjskog DVD-a

Foto: Marko Juzbašić

ŽUPANJA, Mimohodom gradskim ulicama, sudjelovanjem na misnome slavlju u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, te svečanom sjednicom skupštine u Pastoralnom-kulturnom središtu blaženog Alojzija Stepinca, Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Županja obilježilo je 130-tu obljetnicu osnutka.

O povijesti društva govorio je Vladimir Balentović, a o radu i intervencijama DVD-a u posljednjih 10 godina zapovjednik Zlatko Jemrić, a potom su uručena priznanja i odličja zaslužnim vatrogascima i brojne zahvalnice za uspješnu suradnju.

Vatrogasnu spomenicu za 10 godina aktivnosti DVD Županja dodijelio je Dariju Župariću, Darku Benakoviću, Mariju Špoljaru, Zdenku Bučaru i Zdenku Dabiću. Dobitnici brončane vatrogasne medalje su Ivan Cindrić, Vinko Majstorović i Denis Balen. Srebrnu vatrogasnu medalju Vatrogasna zajednica Vukovarsko-srijemske županije uručila je Dariju Župariću, Mariju Špoljaru i Zlatku Jemriću. Spomenicu Vatrogasni veteran Hrvatska vatrogasna zajednica uručila je Petru Župariću, a zlatnu vatrogasnu medalju Franji Frketiću i Mladenu Mikiću, koji je kao predsjednik DVD-a u prigodi 130.te obljetnice primio i Povelju Gjure Stjepana Deželića koju je za izuzetna postignuća u zaštiti od požara i u razvoju vatrogastva Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila DVD-u Županja.