Vinkovačke jeseni prepoznate i kao vrhunski turistički događaj; privukle brojne domaće i strane turiste u grad na Bosutu

Foto: Đuro Karalić
VINKOVCI, Prema ocjenama brojnih posjetitelja, ali i izlagača, ugostitelja i svih onih koji su na bilo koji način bili dio 52. Vinkovačkih jeseni, ovogodišnja manifestacija najbolja je do sada, a sve više privlači i pozornost kako domaćih, tako i stranih turista.
„Kao nikada do sada medijski prostor je bio pokriven događanjima na 52. Vinkovačkim jesenima i zbog toga zahvaljujemo novinarima kao i organizatorima, te našim građanima i ugostiteljima jer smo pokazali da je tradicijska kultura nešto što ne damo. Vinkovačkim jesenima radimo na promociji  naših Vinkovaca“, rekao je na tiskovnoj konferenciji Ivan Bosančić, predsjednik Organizacijskog odbora  52. Vinkovačkih jeseni i gradonačelnik Vinkovaca.
Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković zahvalio je svima koji su doprinijeli na uspješnosti ovogodišnje manifestacije.
„Poslužilo nas je vrijeme, program je bio dobar i bogat, a 53. Jeseni će biti još bogatije“ – rekao je Đurković.
Po riječima direktorice tvrtke Promo Cibalae d.o.o. Mirjam Jukić, Vinski grad, kao novost ovogodišnjih Jeseni, izazvao je jako veliko zanimanje posjetitelja, kao i Slavonski sokak.
“Bilježimo velik interes medija kao i najveći interes izlagača i zakupaca prostora do sada. Naša službena stranica vinkovackejeseni.hr od 1. do 17. rujna ostvarila je više od 6 milijuna klikova, gotovo 90 000 posjeta, a pregledano je 467 000 stranica. Prijenosi uživo (streaming) na našoj internetskoj stranici ostvarili su ukupno više od 120 000 konekcija. U 20 dana službenu Facebook stranicu Vinkovačkih jeseni pregledalo je gotovo 700 000 korisnika Facebooka.  U danim trajanja manifestacije ostvareno je u našoj županiji 9 000 noćenja od čega je 2 274 stranih turista iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Turske, BiH, Srbije, Italije, Francuske, SAD, Nizozemske, Ujedinjene Kraljevine, Australije, Grčke i mnogih drugih zemalja pa čak i iz Maroka“, navela je Jukić.
52. Vinkovačke jeseni održane su od 8. do 17. rujna pod geslom “Ex Slavonia”, a sadržavale su 60-tak foklornih, kulturnih, gospodarskih, zabavnih i sportskih priredbi.