Plenković iz Vukovara uoči drugog kruga izbora: Orginal je uvijek tisuću puta bolji nego kopija

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković pozvao u petak iz Vukovara birače da u drugom krugu lokalnih izbora u Vukovarsko-srijemskoj županiji podrže kandidate HDZ-a, posebice Damira Dekanića za vukovarsko-srijemskog župana i Nikolu Mažara za vukovarskog gradonačelnika, ustvrdivši kako je orginal uvijek tisuću puta bolji nego kopija.

“Važno je da iduću nedjelju izađemo na izbore i damo povjerenje i Damiru Dekaniću, i Nikoli Mažaru, i Renati Banožić, i Davoru Miličeviću i našim kandidatima u općinama kako bi zajednički nastavili politiku Vlade koja je od 2017. do danas, kada gledamo ukupno, povećala prihode županija, gradova i općina za 84 posto”, kazao je Andrej Plenković dodajući kak je to politički odabir i volja Vlade Hrvatske demokratske zajednice.

Naveo je i kao je u Vukovarsko-srijemskoj županiji u mandatu njegove Vlade ugovoreno 3,5 milijarde kuna EU sredstava, a političkom voljom Vlade, u vrijeme pandemije koronavirusa, osigurano više od 200 milijuna kuna za plaće za više od 17.000 vukovarsko-srijemskih radnika. Naglasio je kako je politika HDZ-a u VUkovarsko-srijemskoj županiji politika opstanka, uključivosti, razvoja, radnih mjesta i ulaganja.

“Ljudi imajte na umu, orginal je uvijek tisuću puta bolji nego blijede kopije i falsifikati”, poručio je Plenković.

Rekao je i kako je u drugom krugu najvažnije dobiti glas više te da HDZ to može učiniti, a Damir Dekanić i Nikola Mažar mogu dobiti povjerenje većine birača.

Predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić kazao je kako 28.000 glasova u prvom krugu za Damira Dekanića i više od 2.700 glasova za Nikola Mažaru pokazuje kako je HDZ jak i može odnijeti pobjedu u drugom krugu izbora. “Obavili smo sve potrebne razgovore i osigurali većinu u županijskoj Skupštini”, naveo je Banožić  rekavši kako projekte i program aktualnog gradonačelnika Vukovara Ivana Penave još nitko nije vidio, a sve što je Penava uspio, je blatiti HDZ čiji je donedavno bio član i “trčkarao za svima nema ne bi li ovdje dobio nekakvu podršku”.

Kandidat HDZ-a za vukovarskog gradonačelnik Nikola Mažar ustvrdio je kako su rezultati prvog kruga izbora za gradonačelnika Grada Vukovara u kojem je Ivan Penava ostvario 43,80 posto glasova pokazali da većina građana Vukovara nije dala povjerenje Ivanu Penavi koji je, kako je kazao, izgubio većinu i u Gradskom vijeću dok je HDZ, uz nezavisnog Željka Sabu, jedini povećao broj vijećnika u Gradskom vijeću. “Sada smo tu da moramo odlučiti želimo li grad iz kojega se iseljava, grad koji je srušio mostove suradnje sa onima koji najviše pomažu, Županijom i Vladom ili želimo grad suradnje, zajedništva, različitosti i uzajamnog poštovanja”, rekao je Mažar.

Po riječima kandidata za vukovarsko-srijesmskg župana Damira Dekanića Vukovar je bio klica iz koje je nikla hrvatska država, a sada će biti klica iz koje će izniknuti najsnažnija pobjeda HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Uz predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića nalazili su se potpredsjednici stranke Ivan Anušić i Oleg Butković te glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić koji su se družili s građanima u središtu Vukovara dok su u gradskoj kavani “Navis” popili kavu.