Obilježena 31. obljetnica stradanja Bogdanovaca u Domovinskom ratu

Foto: Facebook Općine Bogdanovci

Svetom misom zadušnicom služenoj u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića, te polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim, ubijenim i nestalim mještanima, u Bogdanovcima je obilježena 31. obljetnica stradanja u Domovinskom ratu.

„Jedno u tragičnom nizu mjesta koja su bolno usječena u kolektivno hrvatsko sjećanje su Bogdanovci, mjesto koje se oduprlo daleko nadmoćnijem neprijatelju“, rekao je u prigodnom obraćanju izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić naglasivši kako se danas u molitvama i boli, ali s ponosom prisjećamo stradanja 133 branitelja i civila Bogdanovaca.

Načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun prisjećajući se teških ratnih dana za Bogdanovce, istaknuo je hrabrost i osjećaj za pravdu hrvatskih branitelja, zahvaljujući im na darovanoj slobodi.

Ratni zapovjednik obrane Bogdanovaca Ivan Matković rekao je kako mu je na današnji dan iznimno drago vidjeti ovako veliki broj okupljenih, posebno mladih i hrvatskih branitelja koji odaju počast žrtvama Bogdanovaca. „S ovim odmakom vidim veličinu onoga što su devedesetih godina napravili hrvatski branitelji. Mi smo zaglavni kamen bez kojeg ove naše kuće ne bi bilo“, kazao je Matković.

Đ.K./MORH