Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” i Savjeta za branitelje Grada Vukovara u Vukovaru je obilježen Međunarodni dan nestalih osoba. Tim povodom su podno spomen obilježja u Borovu naselju položeni vijenci i zapaljene svijeće.

„S područja Grada Vukovara i danas se na popisu nestalih nalaze 292 osobe dok se s područja Vukovarsko-srijemske županije traga za 450 osoba“, rekla je tim povodom Manda Patko predsjednica Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“.

Predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak dodala je kako udruge, ali i pojedinci, tijekom godina na razne načine pokušavaju pronaći istinu i doći do tijela svojih najmilijih ali da za sada nema razumijevanja.

„Istinu znaju oni pored kojih svaki dan prolazimo pri čemu se puna istina krije u Srbiji. Ako želimo graditi budućnost moramo riješiti pitanja iz prošlosti“, rekla je Rapčak.

Obilježavanju u Vukovaru prisustvovao je i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček koji je rekao kako oko problema nestalih Republika Srbija nije reagirala na konkretan način tako da i danas brojne obitelji ne znaju istinu o svojim najmilijima.