Prvo bježao policiji, potom ih vrijeđao, a onda i fizički napao. Poslije svega završio je pritvoru

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, U srijedu 23. lipnja 2021. godine u 00,50 sati u Vukovaru je 20-godišnji Vukovarac upravljajući osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka pokušao pobjeći policijskoj ophodnji koja je svjetlosnom signalizacijom (plavo policijsko rotirajuće svjetlo) zaustavljala i utvrđivala upitno kretanje vozača tog vozila. Nakon kraćeg bježanja vukovarskim cestama policija je u  Vukovaru, u Nuštarskoj ulici, sustigla prekršitelja dok je iz zaustavljenog automobila izašlo još nekoliko putnika, a 20-godišnji vozač je ostao uz vozilo.

„Tijekom postupanja policije 20-godišnjem vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu (1,59 g/kg), a tada je verbalno omalovažavao uređujuće policijske službenike te je ubrzo odmah fizički nasrnuo na jednog policijskog službenika, nakon čega su ga policijski službenici uz uporabu sredstava prisile priveli u policijsku postaju. Kriminalističko istraživanje je ukazalo na sumnju da je 20-godišnji Vukovarac počinio kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu te je 24. lipnja uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku“; izvijestila je PU Vukovarsko – srijemske županije. 

Policija je zabilježila i njegovo ponašanje zbog nedozvoljenih prometnih prekršaja, zbog čega mu je proslijeđen odgovarajući optužni prijedlog.

Prilikom ovog događaja i policijskog postupanja, druga dva  Vukovarca, 19. i 20-godišnjaci, su se aktivno umiješala u postupanje policijskih službenika na način da su ih vrijeđali i omalovažavali koji su u tom događaju intervenirali te su i njima nakon utvrđene prisutnosti alkohola u organizmu i prekršajne obrade sastavljeni optužni prijedlozi jer se sumnjiče da su počinili prekršaje iz članka 17. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira.

„Načelnik PU vukovarsko-srijemske donio je ocjenu da su postupajući policijski službenici u ovom događaju uporabili sredstva prisile na zakonit način te da pritom nije bilo prekoračenja ovlasti“, navode iz PU.

Jučer, 24. lipnja 2021. godine 65–godišnji Županjac je nadležnoj policijskoj postaji podnio kaznenu prijavu zbog provale i teške krađe u njegovoj vikendici u Babinoj Gredi jer mu je nepoznati počinitelj iz unutrašnjosti odnio motorni trimer, bušilicu, brusilicu i odvodno crijevo zbog čega se 65 – godišnjak smatra oštećenim za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija provodi izvide, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta odgovarajuća kaznena prijava. 

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su 4 prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće s jedinom materijalnom štetom (Vrbanja, Ivankovo i Stari Jankovci), dok je u jednoj prometnoj nesreći (Županja) vozač mopeda izgubio kontrolu nad mopedom, uslijed čega je pao na kolnik te je zbog toga ozlijeđen