VIII. Rimski dani održat će se 4.srpnja u parku u Lenijama pod geslom “Zajedno smo jači”

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Rimski dani održat će se i ove godine unatoč situaciji sa koronavirusom i to 4. srpnja, u parku Lenije, pod geslom “Inter nos fortiores” – “Zajedno smo jači”.

Najavljujući VIII. Rimske dane, koji su se trebali održati početkom lipnja, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić pozvao je Vinkovčane da 4. srpnja dođu u park Lenije u uživaju i bogatom programu.

“Pozivam sve naše sugrađane da dođu na VIII. Rimske dane i uživaju u bogatom i raznovrsnom programu, iako u skraćenom obliku zbog utjecaja epidemije koronavirusa, ali bitno je da će se manifesatcija ipak održati. Toga 4. srpnja, Vinkovci će ponovni biti rimske Cibale”, rekao je gradonačelnik Bosančić.

Po riječima ravnatelja Gradskog muzeja Vinkovci Hrvoja Vulića ovogodišnje geslo manifestacije “Inter nos fortiores” – “Zajedno smo jači” odabrano je zbog zajedništva koje su hrvatski narod i država pokazali u vrijeme borbe s epidemijom koronavirusa.

“Kao zajednica i država smo pokazali jedinstvo i zajedništvo u epidemiji koja nas je nedavno pogodila, a zajedništvo je krasilo i Rimljane i s kojim su prevladali sve prepreke i postali jedno od najjačih carstava na svijetu”, rekao je Hrvoje Vulić.

Program VIII. Rimskih dana predstavio je zamjenik direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Vinkovaca Marko Jureta najavivši održavanje Rimskog sajma, keramičarskih radionica kao i radionica žongliranja, Male škole gladijatora te večernje borbe vinkovačkih gladijatora.

Govorila je i direktorica vinkovačkih Novosti Marija Gerovac koja je također pozvala Vinkovčane i sve ljubitelje povjesti Rima da 4. srpnja posjete VIII. Rimske dane i uživaju u bogatom programu koji će završiti koncertom Orion Full Banda.