Obilježen Dan zaljubljenih u Vukovaru: Volite se svaki dan

VUKOVAR, Dan zaljubljenih u Vukovaru, kao i na području Vukovarsko-srijemske županije, obilježile su na razne načine i pojedine političke stranke. Tako je petu godinu za redom Grad Vukovar organizirao zabavu za bračne parove koji su pedeset i više godina u braku. Ove godine na zabavi je sudjelovalo 57 bračnih parova na kojoj su čast rezanja torte pripala supružnicima Mirku i Melaniji Pap koji su 63 godine u braku.

„Valentinovo je posebno u Vukovaru, gradu koji danas ima toliko lijepih priča, a jedna od najljepših svakako je ljubav“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodajući kako svi okupljeni bračni parovi trebaju biti uzor mlađim bračnima parovima ili onima koji se tek spremaju uploviti u bračnu luku.

Istim povodom Mladež HDZ-a Grada Vukovara sugrađanima u središtu grada darivala je medenjake koje su članovi Mladeži sami ispekli i upakirali želeći im i na taj način uljepšati ovaj dan. I Forum mladih SDP-a Vukovar, zajedno s Forumom žena,  povodom Valentinova sugrađankama i sugrađanima su dijelili bombone i srca izrađena od kolaž papira s porukom: „Volite (se) svaki dan“.

„Ovim putem željeli bi smo ukazati da je izražavanje ljubavi vrlo važno neovisno o kojem se datumu radi, te da je ovaj dan također i praznik prijateljstva, međusobnog razumijevanja i ljubavi prema svojim bližnjima, sugrađankama i sugrađanima, bez obzira koje oni vjere, nacije, stavova ili bilo kojih drugih orijentacija bili.“, poručuju iz SDP-a.

IVAN MATIĆ