Obilježen Dan Općine Jarmina, studentima uručene stipendije, a zaslužnima priznanja

Foto: MORH

JARMINA, U povodu Dana Općine Jarmina kod Spomenika žrtvama Domovinskog rata u središtu mjesta položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljeni ugovori i stipendije studentima za akademsku godinu 2020./2021., ali i priznanja te zahvale svim zaslužnima za funkcioniranje Općine Jarmina, za ostvarenja na području kulture i humanitarno djelovanje.

„Vlada Republike Hrvatske, kao i nebrojeno puta dosad, pokazala je kako joj je jedan od prioriteta ulaganje u znanje i u mlade generacije čije vrijeme tek dolazi. Stoga sam ponosan što su danas uručene stipendije našim studentima. To je sigurno jedan zalog za budućnost Općine Jarmine, ali i svih onih koji su stasali na području Vukovarsko-srijemske županije i koji će sutra doprinijeti i svojim boravkom ovdje, radom i znanjem“, rekao je ministar obrane Mario Banožić te podsjetio i na podršku koju Vlada RH konstantno pruža projektima na području Jarmine.

Pored ministra Maria Banožića, svečanosti su nazočni bili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić u ovoj prigodi istaknuo je kako je izrazito ponosan na izgradnju novog dječjeg vrtića koji je djelomično financiran i iz fondova Europske unije te zahvalio Vladi i Županiji na podršci u realizaciji svih kapitalnih projekata Općine.