Obilazak novog parkirališta preko puta Vodotornja, stara tržnica u Vukovaru uskoro postaje parking

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava s suradnicima obišao je danas parkiralište koje je izgrađeno preko puta Vukovarskog vodotornja, na križanju ulica Hrvatske nezavisnosti i Bana Josipa Jelačića. Novi parking u gradskoj četvrti Mitnica broji 70 novih parkirališnih mjesta za osobna vozila te 4 mjesta za autobuse i kao takav zasigurno već zadovoljava potrebe mnogobrojnih posjetitelja Vukovarskog vodotornja, ali i svih okolnih ugostiteljskih i smještajnih objekata te stanovnika ovoga dijela grada.

Na novom parkiralištu, 2 parkirna mjesta predviđena su i za punjenje električnih vozila čime se želi osvijestiti građane o štetnosti utjecaja plinova na zdravlje ljudi i okoliš. Projektom je obuhvaćena izgradnja i novog nogostupa te javne rasvjete. Radove je izvela gradska tvrtka Komunalac, a vrijednost izvedenih radova iznosila je gotovo 1.9 milijuna kuna.

„Na ovu investiciju odlučili smo se zbog izuzetno velike posjećenosti Vukovarskom vodotornju. Osjetivši promjenu u prostoru koju je prouzrokovalo otvorenje Vukovarskog vodotornja, pojavila se potreba za izgradnjom velikog parkirališta na kojem osim parkirnih mjesta za osobna vozila, postoje i ona za autobuse, električne automobile te bicikliste“, rekao je Penava.

Dodao je i kako je s realizacijom ovoga projekta gradska četvrt Mitnica, gdje se nalazi najveća vukovarska atrakcija, dobila još ljepši izgled.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac istaknuo je kako će uskoro biti donijeta odluka o pitanju naplate parkinga na novoizgrađenom parkiralištu.

„Ovo je samo jedan u nizu projekata poboljšanja kvalitete komunalne infrastrukture te povećanja broja parkirnih mjesta u našem gradu“, rekao je Sušac.

Ovom prilikom pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig najavio je i kako će se uskoro riješiti i problem nedostatka parking mjesta u središtu grada. Najavio je kako je u planu ubrzo područje stare tržnice prenamijeniti u polupodzemnu i nadzemnu garažu.

„Budući je riječ o izuzetno zahtjevnom projektu i dugotrajnom postupku, kao privremeno rješenje je prometnom signalizacijom prenamijeniti trenutni prostor stare tržnice u parkirališni prostor, što se očekuje u skorije vrijeme“, najavio je Čulig.