Obavijest AZOP-a korisnicima A1 mreže

Foto: www.kaj.hr

ZAGREB, Nakon hakerskog probijanja u sustav i krađe podataka za oko 100.000 korisnika A1 Hrvatska oglasila se danas i Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) s obavijesti za sve korisnike tog telekoma kojima preporučuje da, ako nisu dobili obavijest da su njihovi podaci u tom napadu kompromitirani, zatraže informaciju o stanju svojih osobnih podataka.

“Korisnike A1 koji su dobili obavijest da su njihovi osobni podaci potencijalno izloženi, savjetujemo da se Agenciji za zaštitu osobnih podataka obrate ukoliko primijete zlouporabu osobnih podataka (primjerice zaprimili ste račun za uslugu koju niste ugovorili)”, stoji u obavijesti AZOP-a.

Dodaju i kako je Agencija započela nadležna postupanja nad voditeljem obrade A1 Hrvatska kako bi se utvrdilo je li A1 Hrvatska primjenjivao odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se osigurala odgovarajuća razina sigurnosti obrade osobnih podataka. Sukladno utvrđenju po predmetnom, Agencija će poduzeti odgovarajuće daljnje radnje te obavijestiti javnost o istome.