Novi sukob u Vukovaru, srednjoškolac završio u bolnici

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Danas, nešto prije 9 sati, dogodio se još jedan incident u kojem je sudjelovalo više mladih osoba, a najmanje jedna osoba je ozlijeđena i zatražila je liječničku pomoć u vukovarskoj bolnici. Ozlijeđen je srednjoškolac srpske nacionalnosti. Prema neslužbenim informacijama incident se dogodio kada je skupina srednjoškolaca krenula do pekare kupiti užinu. Na tome putu ih je napala druga skupina mladića, a navodno kako su korištene i palice.

Incident je potvrdio i glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković koji je rekao kako se i dalje vrši kriminalističko istraživanje kao i da imaju i privedenih osoba.

Povodom toga događaja priopćenjem za javnost oglasio se i predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.   

„Pozvao sam sve političke stranke da osude ove današnje napade na pripadnike srpske zajednice koji su se dogodili ispred Tehničke škole Nikola Tesla. Nitko me neće ubijediti da se ovdje radi o sukobima navijača i navijačkih grupa već je jasno da se radi o dirigiranim napadima na pripadnike srpske zajednice, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u gradu Vukovaru. Također, vjerujem da ovakve međunacionalne sukobe ne bi trebalo nitko da koristi u svrhu predizborne kampanje. Pozivam sve mlade ljude da prestanu sa ovakvim aktivnostima te isto tako da se političari dozovu pameti i da osude ovaj čin. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spriječe budući incidenti“, rekao je Kolar.