Damir Dekanić: Na mene se vrši brutalni medijski pristisak, neću podnijeti ostavku

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije nedavne prometne nesreće u kojoj je sudjelovao, brojnih upita medija ali i jučerašnjeg priloga u emisiji RTL Potraga župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić danas je se po drugi put oglasio priopćenjem za medije. Dekanić i dalje uporno izbjegava stati pred novinare i reći pred novinarima svoju stranu istine. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Posljednjih devet dana vrši se brutalni medijski pritisak na mene, moju obitelj, susjede i sumještane, a vezano na prometnu nezgodu u kojoj sam sudjelovao kao suvozač, o čemu sam se proteklih dana već javno očitovao.

Poticatelje ovog medijskog linča, naravno, nije teško determinirati, a javnost lako može uočiti kako je njihov jedini cilj izazivanje prijevremenih izbora pa makar i putem navodnih, nevjerodostojnih svjedoka, svjedoka kojih nema na mjestu događaja niti u policijskom zapisniku. –

Zbog toga se ne mogu oteti dojmu da su priželjkivali nezgodu sa puno tragičnijim posljedicama, a ne ovakvu bez stradalih, povrijeđenih, sa isključivo materijalnom štetom – kakvih je svakodnevno uistinu mnogo.

Zahvaljujem se još jednom svima koji mi daju potporu u ovim, za mene i moju obitelj, mučnim trenutcima, a tvorcima ove priče poručujem da će unatoč svojim nastojanjima morati pričekati redovne izbore”, navodi se u priopćenju.