Dan ružičastih majica obilježen u vukovarskoj OŠ Antuna Bauera

Foto: OŠ Antuna Bauera

VUKOVAR, U sklopu eTwinning projekta, Dan ružičastih majica kojim se skreće pozornost javnosti na problem vršnjačkog nasilja, obilježen je danas i u Osnovnoj školi Antuna Bauera u Vukovaru.

U svim razredima bile su organizirane različite aktivnosti i radionice. Učenici su gledali prigodne video uratke o vršnjačkom nasilju i raspravljali o načinima izbjegavanja sukoba, vrstama nasilja, zaštiti slabijih, nenasilnom rješavanju problema, nasilju u sportskim igrama i duhu fair play-a. U digitalnim alatima izrađivali su postere i pisali svoja iskustva o pritisku vršnjaka, izvijestili su iz škole.

Neki učenici sudjelovali su u online događanju i virtualno se susreli s vršnjacima iz različitih dijelova Hrvatske i Srbije te razmijenili iskustva o obilježavanju Dana ružičastih majica.

“Puno se radilo i na vještinama aktivnog slušanja i ljubazne komunikacije. Učenici su izrađivali stablo ljubaznosti, dijelili jedni drugima komplimente, pisali poruke podrške, igrali igre uloga. Osvanulo je puno plakata, izrađenih bedževa i kreativnih ružičastih majica s pozitivnim porukama o nenasilju”, navodi se dodajući kako su učenici imali priliku kreativno se izraziti uz pisanje pjesama i priča, pjevanje i plesanje uz pjesme Nemoj mi se rugati i Život nije siv, a bilo je i ružičastih balona, štafetnih igara i okvira za fotografiranje.

https://youtu.be/brcegY49Ji0 – edukativni video o vršnjačkom nasilju koji je izradila pedagoginja Ivana Dragšić