Još se utvrđuje uzrok požara kod Jarmine

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Jučer, 25. srpnja oko 11,00 sati, uz samu Jarminu došlo je do požara u višnjiku gdje su interventno reagirali vatrogasci iz Jarmine, Ivankova, Nuštra i Vinkovaca. U gašenju požara pripomoglo je i oko 30 tak građana koji su djelovanjem ugasili i lokalizirali požar oko 15,15 sati.

„Policijski službenici PU Vukovarsko – srijemske, u suradnji s protupožarnim inspektorima, proveli su očevid pri čemu su utvrdili da je požarom obuhvaćena površina veličine od oko 20 hektara koja se sastojala od suhog biljnog pokrova te samoniklih i starijih stabala višnje. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, nije se proširio na susjedne objekte niti područje, a vinkovačka tvrtka, koja koristi tu površinu, će dostaviti izvješće o šteti. Uzrok požara je toplinska energija nepoznatog izvora te protupožarni inspektori i policijski službenici intenzivno provode izvide kako bi utvrdili sve činjenice“, stoji u izvješću PU.

Dodaju i kako će policija nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u protekla 24 sata zabilježila tri prometne nesreće u kojima je nastala jedino materijalna šteta (autocesta A3-2 i Ivankovo).