Novi slučaj krivotvorenog PCR testa, u Gradištu teže ozlijeđena 38-godišnja žena

Foto: nacional.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske županije izvijestili su kako je nešto poslije ponoći, 14. siječnja, prilikom granične kontrole na graničnom prijelazu Bajakovo policija provjerom vjerodostojnosti utvrdili dva krivotvorena nalaza PCR testa na COVID-19. Naime, 63-godišnjak i 28-godišnjak s prijavljenim prebivalištem na području Karlovačke županije, a koji borave u Republici Srbiji zbog zaposlenja te imaju prijavljen privremeni odlazak iz Republike Hrvatske, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 00,12 sati policijskim službenicima su predočili krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako im se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta. Osumnjičeni su uhićeni radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ te su nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnesene kaznene prijave redovnim putem.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar-2, Nuštar), jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Nesreća s teže stradalom osobom dogodila se 13. siječnja, oko 15,25 sati, na parkingu trgovačkog centra u Gradištu kada je 36-godišnjak prilikom skretanja udesno osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka udario bicikl kojim je upravljala 38 – godišnjakinja. Vozilom hitne medicinske pomoći 38-godišnjakinja je prevezena u vinkovačku bolnicu gdje je utvrđeno kako je prilikom pada na tlo teže ozlijeđena. Zbog kršenja prometnih propisa kojim je prouzročio tešku tjelesnu ozljedu druge osobe, protiv 36-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.