Policija na trgu u Vinkovcima zatekla 31 osobu koji su sjedili za 14 stolova

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U posljednja 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provedeno je ukupno 159 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.).

Iz policije navode kako su zbog nepoštivanja Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, policijski službenici su protiv pravne osobe za ugostiteljstvo, usluge i trgovinu u Vinkovcima i odgovorne osobe u pravnoj osobi podnijeli optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Naime, policijski službenici su za 14 stolova ispred ugostiteljskog objekta na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima zatekli ukupno 31 osobu koje su se nakon upozorenja policijskih službenika razišli, čime je prestalo daljnje činjenje prekršaja.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je sedam kršenja mjere samoizolacije za koje su počiniteljima izdani prekršajni nalozi sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.