Novi skladišni prostori tvrtke Medical Intetrade u Vukovaru

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Čelnici Grada Vukovara obišli su danas tvrtku Medical Intertrade d.o.o. koja je tijekom prošle godine svoje poslovanje u Vukovaru proširila novom skladišnom halom u Vukovarskoj gospodarskoj zoni.

Direktorica poslovne jedinice Medical Intetrade u Vukovaru Mirela Kardum podsjetila je kako je u vrijeme osnivanja tvrtke u Vukovaru, još 1990. godine, tvrtka zapošljavala troje djelatnika. Tijekom godina tvrtka je postala jedna od vodećih na tržištu veleprodaje lijekova i medicinskih proizvoda čije se poslovne aktivnosti, osim u Vukovaru, odvijaju još na 3 lokacije u Hrvatskoj te u Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

„Medical Intertrade novi projekt pokreće u studenom 2021. te seli u veći skladišno – logistički  kompleks od 3.400m2 koji se nalazi na zemljištu površine 20.000m2 u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Vrijednost investicije iznosila je 30 milijuna kuna, a na novoj lokaciji je trenutno zaposleno 58 djelatnika“, rekla je Kardum.

Istaknula je kako je cilj izgradnje novog skladišnog prostora bio osigurati veći kapacitet skladištenja, proširiti asortiman, omogućiti bolju opskrbu i bržu isporuku proizvoda prema kupcima kao i povećati učinkovitost poslovanja. Medical Intertrade pruža i logističku podršku tvornici Yasenka, koja je postala prepoznatljiva po kvaliteti i visokim standardima u proizvodnji, ali i u pružanju usluga analitičkog i mikrobiološkog ispitivanja te puštanja lijekova u promet na tržište Europske unije.

Osnivač Medical Intertradea bio je mr.sc. Radwan Joukhadar koji je preminuo početkom mjeseca rujna prošle godine.