Humanitarna akcija za podršku radu Zaklade Ana Rukavina

Foto: SDP Vukovar

VUKOVAR, Iz vukovarske gradske organizacije SDP-a izvijestili su kako su proteklog vikenda održali humanitarnu akciju za podršku radu Zaklada Ana Rukavina.

“Prodajom tulipana, najdražeg cvijeta pokojne Ane, podupiremo daljnji razvoj Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, Banke krvi iz pupkovine, promicanje i poticanje mladih stručnjaka i stručnjakinja u području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Jako nam je drago da su naši sugrađani i sugrađanke prepoznali ovu inicijativu te svojim donacijama omogućili da prodamo sve tulipane i uplatimo sredstva Zakladi. Ana je iznimno voljela i željela život, ali je pritom razmišljala i o drugima te nam je ostavila u misiji osvještavanje naših sugrađana da je lijek u svima nama”, navode iz vukovarskog SDP-a.

Dodaju kako je iz hrvatskog je Registra do danas 149 osoba dobilo šansu za život te da je stoga važno nastaviti razvijati Registar, posebno s obzirom na to da je registracija potencijalnih darivatelja koštane srži iznimno jednostavan i besplatan proces za darivatelja, a koji nekome može spasiti život.