Završili 20. Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema

Foto: radio-borovo.hr

VUKOVAR, Dodjelom nagrada i priznanja na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom domu u Vukovaru, završili su 20. Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, u organizaciji Prosvjetinog regionalnog Koordinacionog odbora.

Godišnja nagrada Branimir Kurucić uručena je vukovarskom povjesničaru i književniku Borivoju Čaliću.

Za nama su 20. Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Taj broj dovoljno govori o povijesti trajanja i s pravom ukazuje na uspostavljenu tradiciju koja nije tek puka činjenica, sama po sebi, već iza nje stoje značajna ostvarenja koja su snažno promovirala umjetničko i kulturno stvaralaštvo srpske zajednice u Hrvatskoj, rekao je Borivoj Čalić zahvalivši se na nagradi.

Povelje povodom 20 godina uspješnog rada na polju kulture uručene su predstavnicima svih 19 Prosvjetinih pododbora na području Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema kao i Ansamblu narodnih igara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Vukovara.

U kulturnom programu sudjelovali su Kamerni zbor Vukovarskog srpskog pjevačkog društva Javor, Etno ansambl Đurđevak iz Bobote, Tamburaški orkestar Vučedolski zvuci i Živojin Jergić, Anja Teofilović, Milica Ostojić, recitatori vukovarskog pododbora Nevenka Lukić i Stefan Teofilović, pijanistice Nikolina Topić, Milica Ajduković i Mina Guja i Prosvjetin Ansambl narodnih igara iz Vukovara.Izvor Radio Borovo