Nove krađe bicikala u Vinkovcima, prometne s ozlijeđenim osobama

policija
Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Na području Vinkovaca nastavljaju se krađe bicikala pa je tako vinkovačka policija zaprimila jučer dvije dojave o krađi bicikla. Prvi je bicikl otuđen tijekom noći 9./10. lipnja iz dvorišta obiteljske kuće 48-godišnjaka u ulici Jure Kaštelana u Vinkovcima, dok je drugi bicikl, vlasništvo 24-godišnjakinje, otuđen u prijepodnevnim satima 10. lipnja sa stubišta stambene zgrade u ulici J.J. Strossmayera u Vinkovcima. Vlasnici su oštećeni za iznos od nekoliko tisuća kuna ukupno. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi pronalaska otuđenih bicikala i počinitelja protiv kojeg slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Tovarnik, Nuštar, Županja) te dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe teže i dvije osobe lakše ozlijeđene.

U četvrtak, oko 5,50 sati, u Ulici bana Jelačića u Nuštru 27-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom belomanastirskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine, udario u stražnji dio osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka koji je 31-godišnjak prethodno zaustavio neposredno ispred raskrižja s ulicom Križnog puta radi crvenog svjetla na uređaju za davanje svjetlosnih prometnih znakova. Nakon nekoliko minuta 27-godišnjak napušta mjesto ove prometne nesreće i u ulici Križnog puta započinje pretjecanje traktora osječkih registracijskih oznaka koji je skretao ulijevo na prilazni kolnik obiteljske kuće te pritom udara u stražnji dio traktora kojim je upravljao 52-godišnjak. U vinkovačkoj bolnici utvrđeno je da su oba vozača osobnih automobila lakše ozlijeđeni, 30-godišnji suvozač u osobnom automobilu belomanastirskih registracijskih oznaka teže ozlijeđen, dok vozač traktora nije ozlijeđen. Iz policije navode kako je 27-godišnji vozač osobnog automobila odbio ispitivanje prisutnosti alkohola i droga u organizmu, ali su mu krv i urin radi analize izuzeti u bolnici u Vinkovcina dok kod druga dva vozača ispitivanjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, o čemu su sačinjeni zapisnici. Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava protiv 27-godišnjaka zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Istog dana, ali oko 9,15 sati, na raskrižju ulica Blage Zadre i Domovinskog rata u Vukovaru, 74-godišnjak je osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka naletio na 89-godišnjakinju koja je na obilježenom pješačkom prijelazu prelazila kolnik. U bolnici Vukovar pješakinji su utvrđene teže tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. Osobni automobil 74-godišnjaka upućen je na izvanredni tehnički pregled gdje su utvrđeni veći nedostaci na automobilu te su uz potvrdu privremeno oduzete registarske pločice. Protiv 74-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetništvu.