HDZ: Ono što nije uspio rat i tenkovi uspio je tajfun Penava

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Priopćenjem za javnost, povodom rušenja stabala platana, danas se oglasio i HDZ grada Vukovara čiji status na Facebook stranici prenosimo u cijelosti:

“Žalosno i razočarano. Tako se danas osjeća svaki Vukovarac koji prolazi kroz Priljevo gledajući ekocid pred svojim očima. Platane Priljeva simbol su Vukovara, simbol otpora i života. Ne samo da su zelena magistrala našega grada nego imaju iznimno važnu ekološku ulogu. Zahvaljujući svojem dubokom korijenju dolaze do vlage i u sušnom razdoblju, vraćajući vlagu u atmosferu. A njihova starost ih čini još boljima u apsorpciji ugljičnog dioksida.

I, umjesto da su postale zaštićeno dobro, gradonačelnik Penava pušta da se besramno ruše! Za što⁉️ Kako bi oslobodili pogled limenoj građevini. Kakvi god bili uvjeti za gradnju šoping centra, tako trebaju postojati uvjeti i s razine gradske vlasti.

Ovime se nastavlja niz Penavanih ozbiljnih i iznimno štetnih postupaka. Krčenje jedine nam Adice koju su građani zadnjih godina pošumljavali, kako bi nastao projekt kojem se malo tko veseli. U Borovu Naselju se ruše zdrava i mlada stabla da bi nastao nesuvisli i nepotrebni parking vezan uz ništa. Uništen je stoljetni jablan kod osnovne škole Antuna Bauera…

Ono što nije uspio rat i tenkovi, ono što nisu uspjele suše i oluje, uspio je tajfun Penava! U konačnici to i je zaštitni znak njegove politike – rušenje i uništavanje.

Vukovar i Vukovarci to ne zaslužuju! Srami se Penava! Za ekocide nema opravdanja❗