Nove dvije online prijavare

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske prijavljene su još dvije online prijevare u vezi s investicijama.

Nepoznati počinitelj je u vremenu od 12. do 19. siječnja, s ciljem da se protupravno materijalno okoristi, doveo u zabludu 60-godišnjaka lažnim prikazivanjem činjenica da će brzo ostvariti veliku zaradu trgovanjem naftom na svjetskoj burzi. Oštećeni je uplatio novčani iznos od 250 eura kao polog za početak trgovanja, nakon čega ga je počinitelj svakodnevno kontaktirao, održavajući ga u zabludi u vezi trgovanja naftom. Kada je 19. siječnja zatražio isplatu svog uloženog novca, počinitelj je prekinuo komunikaciju, nakon čega je 60-godišnjak shvatio da je prevaren.

U drugom slučaju, 51-godišnjaka je putem telefona kontaktirao nepoznati počinitelj lažno se predstavljajući kao financijski savjetnik za trgovanje kriptovalutama i ponudio mu svoje usluge za brzu i golemu dobit. Kada je 51-godišnjak putem Internet bankarstva uplaćivao početni ulog od 50 eura na dostavljeni broj računa, počinitelj je s njegovog bankovnog računa isplatio preko 3.000 eura, nakon čega je prekinuo kontakt.

„Policijski službenici provode kriminalistička istraživanja u cilju otkrivanja počinitelja protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Prijevara“, navode iz policije.

U protekla 24 sata, 29./30. siječnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće zabilježena je materijalna šteta (Županja, cesta Stari Jankovci-Petrovci), dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena (Županja).