Nova verzija web aplikacije “Vukovar na dlanu”

VUKOVAR, Ukoliko o Vukovaru ne znate dosta, a nađete se kojim slučajem u gradu kao turista ili običan prolaznik, niz korisnih informacija moći ćete doznati putem nove besplatne mobilne aplikacije “Vukovar na dlanu”. Radi se o aplikaciji koja se koristi na pametnim telefonima, a koja korisnicima nudi niz korisnih i zanimljivih sadržaja.

“Aplikacija je prije svega besplatna, a može se koristiti na hrvatskom ili engleskom jeziku. Ima 9 kategorija koje nude niz informacija ali i servisnih informacija koje turistima ili posjetiteljima mogu zatrebati prilikom posjete gradu. Tu je i interaktivna karta koja se može filtrirati, a pomoću koje možete saznati i udaljenost trenutne lokacije od one željene. Ne smijemo zaboraviti niti brojne fotografije grada kao i mogućnost virtualne šetnje na 29 lokacija u gradu”, rekla je gradska pročelnica za turizam Marina Sekulić.

Pomoću aplikacije mogu se dobiti i informacije o smještaju, gastro ponudi, biciklističkim rutama, najavama događanja, objektima za rekreaciju i sport…

“Aplikacija će svakako biti od velike koristi svima, a ne samo posjetiteljima našega grada. Redovito će biti održavana i po potrebi dopunjavana”, istaknula je Sekulić.

Izradu aplikacije s 37.500 kuna financirao je Grad Vukovar, a web inačice aplikacije su već postavljene na biciklističkom stajalištu i info stupu u središtu grada.

“Odlučili smo se na izradu aplikacije radi nesrazmjera turističkih potencijala koje grad ima i rezultata koje ostvarujemo. Aplikacija je zapravo samo jedan od koraka kojima je cilj promjeniti taj odnos”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

IVAN MATIĆ