Započinje druga faza radova, Vodotoranj nagnut 60 centimetara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vlasnik vukovarske građevinske tvrtke Planum Đuro Bamburač i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su Ugovor o provođenju radova na drugoj fazi obnove vukovarskog Vodotornja. Po riječima Penave u sklopu te druge faze biti će izgrađeni popratni sadržaji objekta poput ugostiteljskog objekta, dječjeg igrališta, sanitarni čvorovi kao i auditorija s pogledom na park.

„Vjerujem kako ćemo do kraja godine imati dovršene obje faze projekta. Isto tako paralelno radimo i na pripremi treće faze projekta koja će obuhvatiti opremanje objekta Vodotornja. Prema našim planovima najkasnije do početka ljeta iduće godine Vodotoranj će biti završen i primiti će prve posjetitelje“, rekao je Penava.

Druga faza projekta iznosi 9,37 milijuna kuna s PDV-om. Govoreći o projektu Bamburač je rekao kako je obnova Vodotornja zahtjevan posao te da se planirani radovi odvijaju predviđenom dinamikom.

„Tijekom izvođenja radova otkrili smo kako je Vodotoranj nagnut 60 centimetara prema gradu. Radi toga se cijeli projekt obnove morao prilagođavati. Vodotoranj se nagnuo nakon izgradnje i uslijed opterećenja kada je vodospremnik napunjen s 2.300 kubika vode. Prirodno je da se uslijed tolikog opterećenja objekt malo ulegao. Inače, odmah kod punjenja vode mjerilo se slijeganje terena. Unatoč tome objekt je stabilan“, rekao je Bamburač.

Tijekom potpisivanja ugovora rečeno je kako su tijekom dosadašnjih radova uklonjeni postojeći loši dijelovi konstrukcije kao i stari čelični spremnik za vodu.