Nova nada za nezaposlene, ali i sve one koji vape za radnicima

Foto: Đuro Karalić

ZAGREB/VINKOVCI, Sve one koji su nezaposleni i traže posao, kao i poslodavce koji tragaju za radnom snagu, obradovat će vijest kako je u Hrvatskoj pokenut novi internet portal  danasradim.hr, specijaliziran za privremeno i sezonsko zapošljavanje.

Na danasradim.hr, poslodavci u svega par klikova mogu pronaći odgovarajućeg privremenog radnika, a radnici privremeni posao po svojoj mjeri, ističe se u priopćenju portala poručujući kako se danasradim.hr potpuno razlikuje od drugih po tome što je transparentan i dostupan svima a sama komunikacija između radnika i poslodavca je dvosmjerna.

Portal danasradim.hr funkcionira na način da svi koji traže posao trebaju napisati u čemu su dobri (navesti svoja znanja, dodatne vještine i sposobnosti) za posao koji ih zanima. Upravo na temelju provjerenih vještina ali i ocjena radnika, poslodavac može brzo i lako izabrati adekvatnog radnika za svoj posao. Također portal danasradim.hr funkcionira temeljem obostranog ocjenjivanja. To znači da nakon što završi svoj posao, radnik ocjenjuje poslodavca kod kojeg je radio, a taj isti poslodavac ocjenjuje radnika. Tako ocjene postaju transparentne i vidljive svima, a služe i kao pomoć drugim radnicima prilikom odabira posla, odnosno poslodavcima prilikom lakšeg odabira radnika, navodi se.

Osim toga, portal danasradim.hr nudi na jednom centralnom mjestu, pod nazivom Informativka, informacije i savjete oko zapošljavanja privremenih radnika s različitim statusima, uključujući studente, učenike srednjih škola, umirovljenike i sve ostale koji su zainteresirani za privremeni posao.