Nova 3 kršenja mjere o samoizolaciji, do sada utvrđeno kršenje u 52 slučaja

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 11. travnja do 22 sata 13. travnja, evidentirala 4 dojave o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili 3 kršenja mjere samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat. Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 192 dojave i utvrdila kršenje mjera samoizolacije kod 52 osobe.        

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 11. travnja do 22 sata 13. travnja, na nadzornim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili kršenje tih mjera iz spomenute Odluke u 30 navrata. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta. 

„Za napomenuti je da je tijekom provođenja trenutno primarnih zadaća u nadzoru kretanja osoba i kontroli posjedovanja propusnica, 10. travnja u jutarnjim satima kod mjesta Đeletovci uhićen 61. godišnjak iz Zagreba po potrazi zbog kaznene odgovornosti, a nadzorom je utvrđeno i da nije imao potrebitu propusnicu za napuštanje prebivališta“, navode iz PU.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je zatekla 534 osobe bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.