Krivolovac uhvaćem u postavljanju zamki za divljač

VINKOVCI, Prema navodima iz redovitog policijskog priopćenja na širem području Otoka, 13. travnja iza 10 sati, a unutar šumskog područja gospodarske šume “Slavir”, u ograđenom lovištu tvrtke za gospodarenje šumom i lovištem iz Otoka, u nezakonitom postavljanju zamki za divljač uhvaćen je 55-godišnji mještanin Otoka.

Policija je obavila očevid kojim su pronađene još tri mjesta na kojima je 55-godišnjak postavio neselektivne zamke u kojima nije bilo sputane divljači. Utvrđenim činjenicama su ozbiljno narušene odredbe propisa kojim se zakonodavno uređuje lovstvo. Krivolovac je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje u okviru kojeg su mu oduzeti lovačka puška, dva optička ciljnika te prigušivač i streljivo za pušku koje je nezakonito posjedovao, a oduzeta su mu i nedopuštena sredstva za mamljenje divljači (sol). Zbog nezakonitog lova i nedozvoljenog posjedovanja oružja protiv 55-godišnjaka je podnijeta kaznena  prijava.

U vremenskom periodu od 12. do 14. travnja (vrijeme slanja ovog izvješća) PU vukovarsko-srijemska je zabilježila 1 prometnu nesreću, gdje je kao posljedica bila i jedna lakše ozlijeđena osoba (Županja).