Nova 2 kršenja mjere samoizolacije, policija do sada zabilježila 34 takva slučaja

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Prema navodima iz službenog policijskog priopćenja Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 24. ožujka do 22 sata 25. ožujka, evidentirala ukupno sedam dojava o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjera, o čemu je izviješten Državni inspektorat. Od početka evidentiranja, 13. ožujka, Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je ukupno 123 dojave o kršenju mjera samoizolacije, te utvrdila 34 kršenja mjera samoizolacije.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, tijekom protekla 24 sata, na kontrolnim punktovima na području PU policija je utvrdila 50 kršenja mjera. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (državna cesta Otok-Vrbanja).