Normalizirana opskrba pitkom vodom koju nije potrebno prokuhavati jer je zdravstveno ispravna

Foto: Pixabay/Mexico

Sanacija oštećenja regionalnog vodoopskrbnog cjevovoda kojim se iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima opskrbljuje više od 100.000 stanovnika Vukovarsko-srijemske županije završena je tijekom noći te je u jutarnjim satima normalizirana vodoopskrba na cijelom distribucijskom području.

Oštećenje je nastalo kao posljedica radova koju je građevinska tvrtka obavljala uz autoput Lipovac-Zagreb i to zbog neopreznog rukovanja građevinskim strojem od strane njihovog djelatnika, navode iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije dodajući kako su njihovi djelatnici odmah su izašli na teren i radili cijelu noć po hladnoći i u teškim uvjetima kako bi oštećenje bilo što prije otklonjeno, a vodoopskrba normalizirana.

Radovi su završili tijekom noći, a u do jutra se stanje u vodoopskrbi normaliziralo na cijelom distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Zbog učestalih poziva građana vezano uz prokuhavanje vode nakon jučerašnjeg oštećenja regionalnog vodovoda, iz tog distributera poručuju da je voda zdravstveno ispravna i da je nije potrebno prokuhavati.