Razgovori o suradnji Vukovarsko – srijemske županije i Podravke

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić održao je radni sastanak s predsjednicom Uprave Podravke d.d. Martinom Dalić. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje u vidu traženja prostora kroz koji bi Podravka d.d. na prostoru Vukovarsko -srijemske županije mogla proširiti svoje poslovanje i otvoriti mogućnost šire sirovinske osnovice. 

„Cilj i želja Podravke je smanjiti uvoz poljoprivrednih i inih sirovina, koje koristimo u našoj proizvodnji, te ih supstituirati sa poljoprivrednim proizvodima koji su proizvedeni u Hrvatskoj“, rekla je Dalić nakon sastanka. 

Dodala je i kako vjeruje da će se komunikacija sa Vukovarsko – srijemskom županijom nastaviti kroz već započete projekte, ali i kroz mogućnosti koje donose nadolazeće godine, posebice one iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti koji predstavlja višegodišnji financijski okvir. 

„Sigurna sam da će biti prilike za projekte i poslove koji će donijeti korist stanovnicima ove županije te se uklopiti i u Podravkin proizvodni program i potrebe“, poručila je Dalić. 

Župan Dekanić je pak rekao kako je cilj županije da bude vidljiva i prisutna u svim područjima života, a posebice u gospodarskim krugovima u Republici Hrvatskoj. 

„Proizvodnja na ovom području je sve organiziranija, pa i mogućnosti rastu iz dana u dan. Županijski projekti rastu, a veliki broj ih se bliži i svome završetku, pa je sukladno tome nužno izraditi studije isplativosti i sondirati tržište kako bi na vrijeme uočili gdje ima prostora za plasman naših proizvoda na tržište“, rekao je Dekanić.

Sastanak s Upravom Podravke, kaže župan, održan je baš na tu temu i bio je iznimno konstruktivan. 

„Dogovorena je daljnja suradnja na način da ćemo Podravku promptno izvješćivati o modelima i mogućnostima koje nudimo kako bi suradnju realizirali na obostrano zadovoljstvo i ostvarili dobru proizvodnju“, zaključio je Dekanić.