NK Mladost iz Cerića ponovno u 1.ŽNL, u viši rang će i Sloga iz Račinovaca

Foto: www.facebook.com

RAČINOVCI, Kroz dvije kvalifikacijske utakmice momčad NK Mladost iz Cerića zasluženo je izborila nastup u narednoj sezoni u 1. županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko – srijemske županije. Igrači Mladost su, poslije pobjede u prvoj utakmici na domaćem terenu rezultatom 1:0, i u uzvratu u Račinovcima slavili ali ovaj put još ubjedljivije (3:1). Zgoditke za Mladost postigli su Križan, Plum i Dominik Marinčić (kazneni udarac) dok je jedini zgoditak u dvomeču za Slogu iz Račinovaca postigao Josip Vertuš.

Utakmica je bila borbena i s obzirom na značaj u pojedinim trenutcima i oštrija tako da je bilo i više žutih kartona dok je u 35 minuti igrač Mladosti Petar Marinčić isključen radi dvije opomene. Isključeni su u drugom poluvremenu i trener domaće momčadi, a udaljen je iz ograđenoga dijela terena i jedan od redara. Pobjeda u Račinovcima momčad Mladosti iz Cerića poslije 20 godina ponovno vraća u elitni rang natjecanja.

Međutim, prema još uvijek neslužbenim informacijama u 1. ŽNL će i momčad Sloge iz Račinovaca. Naime, od ove sezone Međužupanijsku ligu će, kao drugoplasirana momčad, igrati i momčad Frankopana iz Rokovaca tako da se u 1. ŽNL otvorilo slobodno mjesto koje će popuniti NK Sloga koja će također, poslije više od 20 godina, ponovno igrati 1. ŽNL.