NK Graničar u posljednjem kolu ostao bez titule u 3 HNL Istok, NK Vuteks Sloga ostvario dobar rezultat dok je NK Bedem podbacio

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Vukovarsko – srijemska županija prošle natjecateljske godine nije imala svoga predstavnika u SuperSport Drugoj nogometnoj ligi, a neće imati niti ove godine. Razlog za to je jednostavan – ta liga je izuzetno skupa, a zahtjeva gotovo profesionalni pogon. Zato su klubovi iz naše županije imali zapaženu ulogu u 3. HNL Istok.

Najbolje igre, a samim tim i rezultat, pružila je momčad NK Graničara koja je na kraju ispala i tragičar. Naime, momčad iz Županje je gotovo cijelo prvenstvo bila na prvome mjestu lige te je i u posljednje kolo ušla sa dva boda prednosti nad NK Slavonijom iz Požege koji su bili na drugom mjestu. Pri tome je NK Graničar posljednje kolo prvenstva igrao na domaćem terenu. Bio je to sraz dvije prvoplasirane momčadi u kojoj su gosti iz Požege zasluženo pobijedili i tako u toj utakmici riješili i prvenstvo. Šteta za dečke iz Županje koji su zaista igrali lijep i efikasan nogomet o čemu govori i činjenica da su postigli 65 golova u 30 utakmica.

Prvi slijedeći klub u 3 HNL istok iz Vukovarsko – srijemske županije je NK Vuteks Sloga iz Vukovara koji su na kraju zauzeli 9 mjesto s 41 osvojenim bodom. Iako to ne govori rezultat ovo je sasvim dobar rezultat momčadi iz Vukovara koja je tijekom prošle godine gotovo u cijelosti promijenila momčad te su u prvenstvo ušli s više neafirmiranih mladih igrača. Donijelo je to i oscilacije u igrama pa je tako bilo odličnih predstava ali i katastrofalnih poraza. Poslije jednoga od takvih, poraz od čak 8:2 u Kutjevu, smijenjen je i trener Đorđe Bojić. Ostaje da se vidi što će Uprava NK Vuteks Sloge napraviti tijekom ljetne stanke jer ne samo da trebaju pronaći trenera nego zadržati dobar dio momčadi, a onda pronaći i pojačanja.

NK Bedem iz Ivankova je treća momčad iz Vukovarsko – srijemske županije u 3 HNL Istok. Kada se podvuče crta poslije 30 odigranih kola može se reći kako se od ove momčadi očekivalo puno više. NK bedem je na kraju zauzeo 11 mjesto sa svega 38 osvojenih bodova. Zona ispadanja je ostala dovoljno daleko ali je zato i vrh ostao miljama daleko. S obzirom na kvalitetu momčad od NK bedema se očekivalo više te se slobodno može reći kako su tijekom ove godine rezultatski podbacili. Momčad je postigla 47 golova ali i primila čak 55. Sve u svemu i pred Upravom NK Bedema je veliki posao tijekom ljetne stanke.

Treba svakako napomenuti i kako će od iduće natjecateljske sezone Vukovarsko – srijemska županija u 3 HNL Istok imati još jedan klub. Biti će to NK Tomislav iz Cerne koji su prvaci Međužupanijske nogometne lige Osijek – Vinkovci.