Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Tovarnika proslavila Dan škole

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

TOVARNIK, Danas je Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Tovarnika proslavila Dan škole, a tom prilikom su i službeno otvorena dva nova školska igrališta – igralište za mali nogomet i košarkaško. Tom prilikom upriličen je i prigodni program u okviru kojega su učenici i nastavnici predstavili svoju školu, pjevali, igrali i plesali ali i odigrali revijalnu malonogometnu utakmicu između učenika i nastavnika.

„Današnji dan je nama izuzetno bitan. Dijete sam Tovarnika koje je išlo ovdje u školu i razmišljam kako je lijepo u svojoj domovini slaviti Dan škole, ali i svetog Antuna. Svakako moram spomenuti i 150. godišnjicu rođenja Antuna Gustava Matoša, jednog o najvećih hrvatskih književnika koji se još davno usudio govoriti ono što mnogima nije bilo pravo. Mi danas s ponosom nosimo njegovo ime i dičimo se njegovim djelima. No, uz prošlost moramo se okrenuti i budućnosti koju svakodnevno stvaramo za naše učenike. Imali ste priliku vidjeti s kojim naporima i koliko radimo, a u suradnji s lokalnim i županijskim čelnicima ostvarujemo svoje ciljeve“, rekla je ravnateljica škole Ljiljana Bandić.

Istaknula je kako je sinergija sveganavedenog ključ uspjeha jer osim što na odgoj djece utječu obitelj, odgajatelji i učitelji, utječe i društvo, odnosno zajednica koja stvara građane koji će u budućnosti misliti na svoje sumještane i brinuti se o njihovoj dobrobiti.

„Izuzetno sam sretna što Županija, Općina i gospodarstvenici prepoznaju potrebe djece i škole te nam pomažu. Upravo našoj djeci želimo stvoriti uvjete da ne osjete da žive u Tovarniku u negativnom, već isključivo u pozitivnom smislu“, dodala je Bandić.

Nova školska igrališta u najvećem je dijelu sufinancirala Vukovarsko-srijemska županija, a zahvaljujući današnjem obilježavanju župan Damir Dekanić imao je priliku vidjeti što i kako se radi u tovarničkoj školi.

„Vukovarsko-srijemska županija ulaže uvijek u one općine, škole, institucije gdje se pokazuju rad i inicijativa, što je slučaj u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Tovarniku. Uložili smo ove godine oko 50 tisuća eura na rekonstrukciju i izgradnju malonogometnog, odnosno rukometnog i košarkaškog igrališta te na sanaciju krovišta. Škola ima vrlo dobre uvjete, a imali smo priliku vidjeti da imaju i jako dobre učenike što ujedno znači i jako dobar nastavnički kadar. Siguran sam da je ova investicija itekako došla u dobre ruke“, kazao je Dekanić.

Najboljim učenicima i nastavnicima podijeljene su pohvalnice i pokloni, prikazan je kratki film o povijesti škole te je sve završeno piknikom i igrom učenika, nastavničkog kadra i roditelja u dvorištu škole.