Niče zadovoljan izbornim rezultatom HSP AS; prostora na napredak stranke još puno

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, HSP AS ostvarila je dobre rezultate na nedjeljnim lokalnim izborima na razini cijele Hrvatske, pa i u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je ta stranka vijećnike dobila u gradovima Iloku i Otoku, te općinama Bogdanovci, Lovas, Stari Jankovci, Nijemci i Andrijaševci, rečeno je na konferenciji za novinare stranačkog vodstva.

Po riječima predsjednika HSP AS Hrvoja Ničea, stranka je izborni prag prešla i u Tovarniku i Babinoj Gredi ali nije uspjela ostvariti vijećničke mandate.

 “Ovi izbori za HSP AS na području Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca bili su specifični jer smo do sada uvijek bili na vlasti, a nikada nismo izlazili samostalno. Nakon loših rezultata na parlamentarnim izborima i za stranku, kao i za mene kao predsjednika stranke bilo je potrebno napokon provjeriti stvarnu snagu HSP AS kako bi znali definirati smjer djelovanja u budućnosti. Možemo biti itekako zadovoljni rezultatima pogotovo jer se nismo skrivali niti iza jedne velike stranke ili pojedinca. Možda je moglo biti i bolje, no stvorili smo temelje na kojima možemo i moramo rasti i štititi nacionalne ciljeve na svim razinama”, ocjenio je Niče.

Pozvao je članove HSP AS da izađu na drugi krug izbora i glasuju po vlastitoj savjesti.

“Smatram naše glasače inteligentnima i pravim domoljubima kojima nitko ne treba sugerirati i docirati koji kandidat za gradonačelnika Vinkovaca je bolji. Dovoljno je da se usporede naš program s programima preostale dvojice kandidata, ali i iskustva tih kandidata te da naši birači na osnovu toga procjene koji od njih ima veću šansu i podlogu doprinijeti novom iskoraku Vinkovaca kojeg svi priželjkujemo“, poručio je Niče.