Pavliček: HKS je na izborima u Vukovaru ostvario povijesni rezultat

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U novom sazivu Gradskog vijeća Vukovara, koje će brojati 23 vijećnika, Hrvatska konzervativna stranka (HKS) imati će četiri vijećnika. Prema riječima predsjednika HKS-a Marijana Pavličeka to je povijesni rezultat ove stranke koja je na izbore izašla u koaliciji s HDZ-om.

„Građani su očigledno prepoznali sve ono što su radili i uradili u protekle tri godine. Zaustavili smo negativne trendove u gradu, otvorili niz proizvodnih tvrtki i radnih mjesta i još mnogo toga. Samo u infrastrukturu na području grada u  posljednje tri godine uloženo je oko 600 milijuna kuna direktnih investicija“, rekao je Pavliček na konferenciji za novinare.

Za naredne četiri godine najavio je nastavljanje kvalitetnoga rada za dobrobit svih građana pri čemu će poseban naglasak biti stavljen na razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Najavio je da očekuje niz velikih infrastrukturnih projekata poput sanacije i prenamijene hotela Dunav, izgradnje Ekonomske škole, početak izgradnje obilaznice, početak izgradnje šetnice prema Vučedolu…

„Naglasak će i dalje biti na razvoju gospodarstva. I u buduće ćemo iz Gradskog proračuna minimalno tri milijuna kuna izdvajati za poticaje obrtnicima i oko pola milijuna kuna za poljoprivrednike. U razgovorima smo i s novim investitorima pa se nadam da ćemo već na jesen otvarati nove proizvodne pogone“, rekao je Pavliček.

Prema riječima povjerenika vukovarske organizacije HKS-a Filipa Sušca ovi izbori su bili ogledalo njihova rada u protekle tri godine. HKS je u županijsku Skupštinu ušao s četiri vijećnika, dobili su načelnika Općine Vođinci te osvojili još niz vijećničkih mandata.