Miss Universe Hrvatske Shanaelle Petty u Vinkovcima: Ljepotica koja će studirati matematiku i fiziku na MIT-u

Foto: Ivan Matić

Od kraja travnja Shanaelle Petty (19), tamnoputa djevojka iz Slavonskoga broda, nova je Miss Universe Hrvatske. Na izboru u Zagrebu Shanaelle je ponijela i lentu Miss simpatičnosti. Prije nekoliko dana Shanaelle je posjetila obitelj u Vinkovcima te smo tom prilikom razgovarali s njom o njoj, izboru za Miss kao i daljim planovima.

Tko je Shanaelle Petty, nova Miss Universe Hrvatske?

-Ja sam jedna sasvim obična djevojka koja se niti malo nije promijenila od dana kada sam izabrana za Miss. Rođenja sam u Njemačkoj, a kako je moj otac Alekxander američki vojnik odrasla sam u SAD-u gdje sam se i školovala. Majka, Ivana, mi je preminula 2004. godine ali i dalje redovito dolazim u Hrvatsku. Ovdje sam često za praznike ali i ljeti. Najviše sam u Slavonskom Brodu i Pakoštanima. Inače, volim odbojku i tenis, govorim engleski, hrvatski, španjolski, poljski…

Kako je došlo do prijave za izbor za Miss Universe Hrvatske?

-Moja majka Ivana je bila dio natjecanja za Miss Universe Hrvatske još 1997. godine. Prijavila sam se prije svega radi sjećanja na nju jer znam da bi joj bilo drago. Kada sam se vratila kući prvo što sam napravila bilo je da odnesem cvijeće koje sam dobila na izboru na njen grob. Drugi razlozi su što sam se željela malo provesti i zabaviti u čemu sam i uspjela.

Kako ti je izgledao cijeli taj izbor? Jesi li očekivala pobjedu?

-Ma nisam. Bila sam sretna kada sam uopće ušla u izbor 18 najljepših. Već to mi je bilo dovoljno. Kada sam ušla među deset najljepših bila sam presretna. Nisam imala nikakva veća očekivanja, a kada su me proglasili za Miss ostala sam u šoku. Mislim da se to i vidi na snimku. Odjednom su svi bili oko mene ali sam tada čula poznati glas oca Alexandera. Otac mi je najveća podrška u svemu u životu.

Kakva su očekivanja od izbora za Miss Universe svijeta?

-Ni tu nemam nikakvih očekivanja. Još uvijek se ne zna niti gdje će biti to natjecanje. Znam da me čekaju pripreme i sve što jedan takav izbori donosi pa kako bude. Najvažnije mi je da se predstavim kakva jesam.

Planiraš li i ostati možda u manekenskim vodama?

-Nisam o tome razmišljala. Ako bude nekih poziva razmislit ću o njima, što da ne. Ipak, meni je zapravo najvažnije da završim fakultet jer u mojoj obitelji se stalno govori fax, fax, fax… Mislim da u životu puno više mogu imati od fakulteta.

Koliko smo čuli već si odabrala fakultet?

Da. Dobila sam potvrdu da sam primljena na Massachusetts Institute od Tehnology (MIT) gdje ću studirati matematiku i fiziku. Oduvijek volim matematiku i fiziku tako da je to logičan izbor. Kada sam dobila pismo da sam primljena na MIT plakala sam više nego kada sam postala Miss. Ta diploma mi jako puno znači, a voljela bih raditi možda nekada u NASA-i ili nekoj sličnoj instituciji gdje bih se dalje usavršavala.

Planirate li i dalje dolaziti u Hrvatsku?

-Svakako. Hrvatsku veoma volim i tu ću uvijek rado dolaziti. Tu imam i obitelj, tu je i majčin grob. Hrvatska će za mene uvijek imati posebno mjesto u srcu.