Nezavisni vijećnici Gradskog vijeća Županje traže neopozivu ostavku gradonačelnika Davora Miličevića

ŽUPANJA, Predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika u Gradskom vijeću Županje Mladen Huber obratio se medijima priopćenjem za javnost naslovljenim „Sumrak demokracije u Gradu Županji“. Huber tvrdi kako je gradonačelnik Županje Davor Miličević (HDZ) politički kukavica i da se on ne  sazivajući sjednicu Gradskog vijeća u zakonskom roku od 8 dana, pridružio se kukavičluku predsjednice vijeća Nadi Galović i prekršio odredbe Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, Poslovnika o o radu Gradskog vijeća Županje ali i Ustava RH.

„Samim činom nesazivanja sjednice Gradskog vijeća Grada Županje gradonačelnik Davor Miličević je pokazao da ne poštuje Ustav Republike Hrvatske, Zakone Republike Hrvatske i Akte Grada Županje, te samim ovim činom zabilježenim prvi puta u povijesti novije Hrvatske demokracije pokazao je koliki je kukavica kad nema većinu iza sebe. Budući je Davor Miličević predsjednik HDZ-a Grada Županje, dali to znači da ni HDZ ne poštuje Ustav, Zakone i Akte Grada Županje. Zbog ovog čina pozivamo gradonačelnika Davora Miličević da podnese neopozivu ostavku na funkciju gradonačelnika koju nečasno obnaša“, navodi se u priopćenju Hubera.

O svemu što se događa u zadnje vijeme u Gradskom vijeću Županje nezavisni vijećnici su pismenim putem izvijestili i Ministarstvo pravosuđa i uprave.