Drugi Vinkovački festival šunke, vina, rakije i kulena održat će se 24. listopada

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Drugi Vinkovački festival šunke, vina, rakije i kulena bit će održan 24. listopada u vinkovačkoj pješačkoj zoni u organizaciji Udruge Vinkovački šokački rodovi i u suradnji s Gradom Vinkovcima i gradskom Turističkom zajednicom, rečeno je na konferenciji za novinare organizatora toga događaja koji je prošle godine pobudio značajan interes proizvođača i javnosti.

„Čast mi je najaviti po drugi put festival koji prikazuje najbolje što Slavonija ima od vina, šunke, rakije i kulena, ali isto tako prikazuje našu tradiciju i način života te je na određeni način Vinkovce stavio na gastronomsku kartu kontinentalne turističke ponude”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Foto: Google

Po riječima predsjednika Vinkovačkih šokačkih rodova Zvonimira Liščića, namjera je organizatora Vinkovački festival šunke, vina, rakije i kulena u godinama koje slijede pretvoriti i reprezentativnu priredbu svega onoga najboljega što tradicionalna Slavonija nudi u gastronomskom smislu.

„S obzirom na okolnosti organizirat ćemo sajam nešto manjeg obima, a sudjelovat će naši proizvođači autohtonih proizvoda. Pozivam sve koji mogu da dođu 24. listopada u pješačku zonu i posjete sajam, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera”, pozvao je zamjenik direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Vinkovaca Marko Jureta.