Pokrneuta akcija “Pomoć za Andreja”: Pomozimo obitelji Jakab

Foto: Humanitarna udruga Slavonsko srce

TOVARNIK, Humanitarna udruga “Slavonsko srce” iz Tovarnika, koja pomaže siromašnim slavonskim obiteljima, pokrenula je akciju “Pomoć za Andreja”. Cilj akcije je prikupljanje novca za kupnju kuće tročlanoj obitelji Jakab koja živi u neprimjerenim uvjetima u Ilači. Majka obitelji boluje od epilepsije i potrebna joj je pomoć u kući, a trogodišnji sin Andrej ima  malformacijski sindrom, dijete je sa posebnim potrebama, teško se kreće i potrebna mu je posebna cjelodnevna njega. O njima brine suprug i otac koji zbog brige o obitelji ne može raditi. Obitelj živi u trošnoj iznajmljenoj kući i hitno joj je potreban primjereniji dom. Akcijom se namjerava prikupiti 60.000 kuna za kupnju kuće te dodatni novac za njeno uređenje i opremanje, kako bi se prilagodila potrebama dječaka Andreja.

Akcija “Pomoć za Andreja”, koja traje do 7. prosinca 2020., odvija se kroz dva kanala. Tako je otvoren humanitarni broj telefona 060 9005  i jednim pozivom na taj broj darujemo 6,35 kuna. Kod Privredne banke Zagreb otvoren je poseban račun IBAN: HR7223400091511063090 na koji se mogu uplatiti dobrovoljni prilozi.

Kako bi se do početka prosinca prikupilo što više novca, u pripremi je i organizacija internetske aukcije slika, knjiga, nakita i drugih predmeta. Udruga poziva slikare i sve koji su voljni donirati predmete za aukciju da se jave direktno organizatorima akcije.

Humanitarna udruga “Slavonsko srce” unaprijed zahvaljuje svima koji će se pridružiti akciji “Pomoć za Andreja” i tako jednoj obitelji osigurati dostojan život. Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod oca obitelji Maria Jakaba (mobitel 095 5289480) i predsjednika Humanitarne udruge “Slavonsko srce” Tomislava Baotića.  Akciju možete pratiti i na FB stranici Udruge 

https://www.facebook.com/groups/266328538056774/