U nedjelju se igra “slavonski derbi”

VINKOVCI, U nedjelju, na stadionu HNK Cibalije, odigrati će se najvažnija nogometna utakmica Slavonije, poznata i kao „slavonski derbi“, u kojem će se susreti domaća Cibalia i NK Osijek. Vinkovčani u derbi ulaze s puno više problema pa i bez trenera. Naime, uoči derbija smjenjen je dosadašnji trener Stanko Mršić tako da će momčad s klupe u nedjelju predvoditi vd. trenera Siniša Sesar koji je bio jedan od pomoćnika Mršića.

„U svakom slučaju očekujem bolji rezultat negoli je to bio u Osijeku. Tada smo izgubili 2:0. Bio bih zadovoljan i bodom, premda idemo na sva tri“, rekao je Sesar u najavi utakmice.

Dodao je kako je utakmica s Osijekom kao i svaka ostala utakmica ali i da je drugačija u pogledu motivacije igrača jer ih za „slavonski derbi“ ne treba dodatno motivirati. To je jedna od utakmica u kojoj je igračima samo dovoljno reći protiv koga se igra.

„Sigurno je da nećemo jurnuti od prve minute, jer su Osječani izuzetno dobri u gostima. Siguran sam isto tako da ni oni neće igrati bezglavo, već će to biti jedna taktička, strpljiva i borbena utakmica do samog kraja“, istakao je Sesar.

Poslije 15. odigranih kola u 1. HNL Osijek se nalazi na 3. mjestu s 30. osvojenih bodova, a Cibalia na pretposljednjem, devetom, mjestu s 8. osvojenih bodova i samo jednom prvenstvenom pobjedom do sada.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić