Nastavljeno suđenje Tomislavu Josiću

VUKOVAR, U sudskom postupku protiv predsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas je svjedočio Marijan Živković koji se na sudu pojavio kao svjedok odvjetništva. Inače, DORH Josića tereti da je organizirao, nagovarao i poticao na nerede šire mase.

„Josić niti u jednom trenutku nije nikoga pozivao na nerede niti je to organizirao. On je pokušavao smiriti tenzije. Bio sam tamo i u jednom trenutku mi se sve smučilo. Sjetio sam se da u autu imam čekić, jer sam u to vrijeme pomagao prijatelju na obnovi kuće, koji sam uzeo i razbio dvojezičnu ploču na zgradi policije. Moja dva sina su poginula u Domovinskom ratu, a jedan od njih radio je u policiji. Nisam više mogao izdržati i razbio sam ploču“, rekao je poslije svjedočenja novinarima Živković koji je hrvatskoj javnosti postao poznat upravo po razbijanju dvojezične ploče na zgradi policije.

Nakon rasprave Josić je okupljenim novinarima rekao kako je odvjetništvo iznijelo svoju tužbu ali i da misli da s ovim dokaznim  materijalima nisu uspjeli dokazati da je organizirao bilo kakvo nasilje i nemire u gradu.

„Vjerujem da ćemo to uspjeti pobiti u nastavku suđenja i da će presuda biti oslobađajuća“, rekao je Josić.

Dodao je i kako i sadašnja politika radi kao i prošla te napomenuo kako su i predstavnicima aktualne vlasti u predizbornoj kampanji usta bila puna Vukovara što su sve zaboravili nakon izbora.  Slijedeća sudska rasprava u postupku protiv Josića biti će održana 24 svibnja kada bi on trebao iznijeti svoju obranu.

IVAN MATIĆ