Nakon uklanjanja parka za pse u Lapovačkoj, gradske vlasti Vinkovaca grade dva nova, u Šimićevoj i Kolodvorskoj ulici

Foto: Azil Osijek

Nakon što je radi izgradnje novog HEY Parka u Lapovačkoj ulici uklonjen ondašnji park za pse, vinkovačke gradske vlasti pronašle su rješenje i za taj problem te su odlučili umjesto jednog dosadašnjeg izgraditi dva nova parka za pse, jedan u Šimićevoj, a drugi u Kolodvorskoj ulici.

Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić ističe kako su radovi već u tijeku, ukopani su stupovi i očišćen teren, postavljena žica i uskoro će započeti sa završnim uređenjem.

„Na Lapovcima smo brzo pronašli rješenje odnosno prigodan prostor za novi park i to vrlo blizu, na svega 50-ak metara udaljenosti od dosadašnjeg. Dio posla je već obavljen, preostaje još dovršiti ogradu te posaditi stabla kako bi i vlasnici i njihovi ljubimci mogli pronaći mjesto u hladu za ovakvih vrućih dana. U Kolodvorskoj ulici već imamo velika stabla i tu je bilo potrebno samo očistiti i urediti prostor, stupovi su također već ukopani, razvučena je žica te nam preostaje odraditi posljednje detalje“, objašnjava Dujmić.