Puknuće voda dalekovoda uzrokovalo požar na polju pšenice

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, PU vukovarsko – srijemska izvijestila je u petak kako su dan ranije, u 12.41 sati, zaprimili dojavu o požaru na poljoprivrednoj površini zasađenom pšenicom u Starim Mikanovcima, nedaleko od Vinkovaca.

“Utvrđeno je kako je oko 12,30 puknuo vod dalekovoda Vinkovci-Đakovo te pao na tlo. Požar je uzrokovalo iskrenje dijela voda koji je pao na polje pšenice. U požaru nitko nije ozlijeđen, a prema procjeni vlasnika, 38-godišnjaka iz Starih Mikanovaca, izgorjelo je 16 hektara pšenice, čime mu je pričinjena znatna materijalna šteta”, navode iz PU poslije obavljenoga očevida.

Dodaju i kako će o utvrđenim činjenicama biti dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Inače, požar su ugasili pripadnici DVD-a Stari Mikanovci i DVD-a Vođinci.
U protekla 24 sata, 20./21. lipnja, na području PU vukovarsko-srijemske, zabilježeno je šest prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće, u Boboti, Vukovaru, Županji i Babinoj Gredi, ukupno su četiri osobe lakše ozlijeđene. U dvije prometne nesreće, u Gradištu i Županji, nastala je materijalna šteta kao posljedica.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom iz Vukovara radi sumnje u počinjenje tri kaznena djela teške krađe u Vukovaru.

“Sumnja se da je 2./3. prosinca 2023. godine i 16./17. lipnja 2024. godine provalio u dva ugostiteljska objekta, a 9./10. lipnja u prodavaonicu, iz kojih je otuđio novac i druge predmete. Protiv 41-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava”, navode iz policije.