Nakon 17 godina, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci u posjedu novog bibliobusa

Foto: Grad Vinkovci

Vinkovačka Gradska knjižnica i čitaonica danas je bogatija za novo vozilo bibliobusa, putujuće knjižnice koja se zaustavlja na 60 stajališta diljem Vukovarsko-srijemske županije i donosi radost čitanja za 1300 korisnika.

Novi bibliobus kupljen je u sklopu projekta “Kultura u pokretu” na kojem su zajednički radili Gradska knjižnica i čitaonica i Agencija za investicije i razvoj grada Vinkovaca VIA uz partnere Grad Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju.

“Projekt se lijepo uklopio s knjižnicom, u narednih mjesec dana ćemo uz novu knjižnicu imati i bibliobus, a to je vrlo bitno za kulturu u gradu i županiji”, ocijenio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po riječima Tamare Kalistović, županijske pročelnice za turizam i kulturu, stari bibliobus bio je u uporabi čak 17 godina.

“Nabavka novog vozila je itekako bitna zbog činjenice da će bibliobus i dalje moći posjećivati najudaljenije dijelove županije u kojima nije dostupna knjižnična služba”, kazala je Kalistović.

Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, napomenula je kako novi bibliobus ima kapacitet od oko 5.000 knjižničke građe te će nastaviti opskrbljivati knjigama sva ona mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji kojima su knjižnice nedostupne.

Foto: Grad Vinkovci

Foto: Grad Vinkovci