Najveća promocija Veleučilišta Lavoslav Ružička

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Današnja promocija studenata, koja je održana u sportskoj dvorani u Borovu naselju, ostat će zapisana kao najveća promocija do sada Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara. Prema riječima dekana veleučilišta promovirano je 171 studenata iz sva stri stručna studija kao i specijalističkog studija preventivne fizioterapije.

“Ovo je povijesna promocija za vukovarsko veleučilište kada je riječ o broju promoviranih studenata. Promovirani su studenti fizioterapije, upravnog prava i trgovine i po prvi put student specijalističkog studija fizioterapije. S današnjom promocijom iz vukovarskog veleučilišta izašao je ukupno 2.571 alumni što je značajna brojka za Vukovar, Vukovarsko – srijemsku županiju ali i cijelu Hrvatsku”, rekao je dekan veleučilišta Željko Sudarić.

Napomenuo je i kako je prije obrane završnih radova Veleučilište brojalo 1.120 studenata kao i da je Veleučilište Lavoslav Ružička tijekom proteklih godina prepoznato među studentima u cijeloj Hrvatskoj ali i inozemstvu. U prilog tome govori i podatak o broju upisanih studenata koji u posljednje četiri godine raste iz godine u godinu.  

Najavio je kako bi se slijedeće akademske godine vukovarsko Veleučilište trebalo preseliti u obnovljenu zgradu Radničkog doma u Borovu naselju s čime će Veleučilište Lavoslav Ružička imati najbolji studentski standard u Hrvatskoj ali i šire. Preseljenje u veće i opremljene prostore omogućiti će i proširenje broja studija pa se već u slijedećoj godini očekuje pokretanje specijalističkih studija trgovine i Upravnog prava. U planu je i pokretanje studija sestrinstva.