Još jedna internet prijevara

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici su zaprimili kaznenu prijavu od 46-godišnjaka iz Iloka u kojoj navodi da je prevaren prilikom internetske kupnje. Naime, 46-godišnjak je prilikom realizacije internetske kupnje počinitelju dostavio fotografiju obje strane bankovne kartice. Nakon što je to učinio, oštećeni je putem aplikacije mobilnog bankarstva dobio obavijest da mu je s bankovnog računa isplaćeno nekoliko desetaka tisuća kuna te je shvatio da je prevaren. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela  „Računalna prijevara“.

„Pazite kome dajete i gdje unosite podatke s vaše kartice! Ako prodajete putem interneta, jedini podatak koji osoba koja vam želi uplatiti sredstva može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu su: IBAN/broj računa te naziv primatelja. Nikada ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice ni CVV/CVC broj. Pogledajte kako zaštititi vlastite osobne, financijske i poslovne podatke na MUP TV   YouTube kanalu“.

U protekla 24 sata Policijska uprava vukovarsko-srijemska je zabilježila tri prometne nesreće u kojima je evidentirana materijalna šteta (Vinkovci, Županja, Vukovar) i jednu prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobile lake tjelesne ozlijede (Vukovar).